ΝΕΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

09/10 – 10/10/2021 και 16/10-17/10/2021

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου Κρήτης (ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.) ανακοινώνει Νέο Σεμινάριο Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα προχωρημένου επιπέδου διδασκαλίας,σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης Μαρία Δαμιανάκη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών σε διεθνές επίπεδο, είναι διάρκειας 20 ωρών και οδηγεί στη λήψη πιστοποίησης τίτλου στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν.4640/2019, Υπ.Α. 41917/28/08/2021.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί Σάββατο και Κυριακή από 09.00 έως 21.00 στις ως άνω αναφερθείσες ημερομηνίες (με ενδιάμεσα διαλείμματα), στην Ελληνική γλώσσα και διερμηνεία από την Αγγλική στην Ελληνική όπου κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι βασισμένο σε 30 χρόνια εμπειρίας στη διαμεσολάβηση σε υποθέσεις  οικογενειακής φύσεως και περιλαμβάνει:

  • ΥΑΣ σε οικογενειακές υποθέσεις και τα απαραίτητα στοιχεία που την πλαισιώνουν
  • Ελεγχος για δύσκολες καταστάσεις και ενδοοικογενειακή βία
  • Στοιχεία του σχεδίου ανατροφής των παιδιών
  • Εναλλακτικές πιθανές Συμφωνίες για την Επιμέλεια
  • Συμφωνίες εν όψει διαζυγίου
  • Προβληματισμούς και ο ρόλος των Διαμεσολαβητών αν τα προβλήματα συνεχίζονται
  • Διαδικασία Διαμεσολάβησης όταν δεν υπάρχει Συμφωνία
  • Ζητήματα που προκύπτουν και Προβληματισμούς
  • Υποδείγματα σχεδίων Ανατροφής
  • Τα αποτελέσματα της Διαμεσολάβησης στο μέλλον

Το πρόγραμμα βασίζεται σε εκπαίδευση «διαδικτυακή» σε όλη τη διάρκειά του, και χρησιμοποιούνται παραδείγματα, ασκήσεις ρόλων σε πραγματικές υποθέσεις, ανάλυση και καθοδήγηση όλων των συμμετεχόντων από τους εκπαιδευτές καθόλη τη διάρκειά του, με μοναδικό σκοπό την κατανόηση των απαραίτητων στοιχείων, τεχνικών και άλλων δεξιοτήτων που χρειάζονται οι διαμεσολαβητές σε οικογενειακή διαμεσολάβηση. Αναφορά στην on line διαμεσολάβηση, λόγω των νέων αυξανόμενων απαιτήσεων και κοινωνικών συνθηκών επικοινωνίας, θα ενσωματωθεί στη διδασκαλία κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Εκπαιδεύτρια είναι η Μαρία Δαμιανάκη, με εμπειρία σε πολλές διαμεσολαβήσεις οικογενειακής φύσεως και εκπαίδευση διαμεσολαβητών, η οποία εμβαθύνει και αναλύει την οικογενειακή διαμεσολάβηση και το θεσμό πέραν των βασικών κριτηρίων και δεξιοτήτων των διαμεσολαβητών με παραδείγματα και πρακτικές από πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις και υποθέσεις, τα οποία βοηθούν τους εκπαιδευόμενους στην κατανόηση εννοιών και συνθηκών πραγματικής διαμεσολάβησης.

Σημείωση: Σε κάθε τμήμα εκπαιδευομένων συμμετέχουν 10 (δέκα) άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις για αυτό το λόγο, η καταβολή του συνολικού ποσού εγκαίρως είναι απαραίτητη.

Οι συμμετέχοντες που θα εκπαιδευτούν καθ’ όλη τη διάρκεια των 20 ωρών του προγράμματος και επιτύχουν στην τελική αξιολόγηση, θα λάβουν «Πιστοποίηση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση» από το ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ και την Μαρία Δαμιανάκη ως αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια από IMI Αμερικής.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM και απευθύνεται αποκλειστικά σε Διαμεσολαβητές που έχουν ήδη πιστοποιηθεί με τίτλο σε Βασική Εκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση από Φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το τμήμα, μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Φορέα (www.kedilas.gr) ή στο εξής Link (Αίτηση) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων είναι 320 ευρώ, και κατατίθενται στην:

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (Συν Π.Ε.)

Αριθμός λογαριασμού: 30000305840-2

ΙΒΑΝ: GR2608700220000300003058402

Επικοινωνία – Πληροφορίες:

ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ:

τηλ.: 2842304950

κιν.: 6944680524 (Τσαγκαράκη Σοφία)

Email:kedilasithiou@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.kedilas.gr

Για το ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.

Ο Διευθυντής του ΦορέαΗ Διευθύντρια Σπουδών
Νίκος ΠαπαδάκηςΣοφία Τσαγκαράκη